Обрання запобіжних заходів для підозрюваних у хуліганстві під ОП перенесли

Обрання запобіжних заходів членам ГО «Гонор» Сергію Філімонову та Олексію Білковському, яким оголосили про підозру у хуліганстві за участь у суботній акції під Офісом президента, перенесли на 30 березня, а голові ініціативи «Захистимо Протасів яр«Роману Ратушному — на 26 березня.

Про це повідомляє юридична компанія «Міллер», яка захищає інтереси Філімонова й Білковського та Роман Ратушний у facebook.

Деталі: Раніше засідання щодо Сергія Філімонова та Олексія Білковського були призначені на 24 березня, а щодо Романа Ратушного — на 25 березня.

Оскільки 24 березня засідання у справах Філімонова й Білковського не почалися вчасно, адвокати компанії «Міллер» подали клопотання про перенесення засідань.

Печерський райсуд Києва має розглянути запобіжний захід для Ратушного 26 березня о 12:00, для Філімонова 30 березня о 15:00, а для Білковського того ж дня о 15:30.

Раніше поліція вручила підозри цим трьом чоловікам. Їм інкримінують хуліганство (ч.4 ст. 296 ККУ), а Білковського також підозрюють в умисному знищенні або пошкодженні майна (ч. 2 ст. 194 ККУ).

Прокурори наполягають на цілодобовому домашньому арешті для активістів.

Адвокат Масі Найєм заявляє, що Філімонова та Білковського підозрюють у збройному хуліганстві безпідставно.

Нагадаємо:

  • Увечері 20 березня на вулиці Банковій під час акції на підтримку засудженого екслідера одеського “Правого сектора” Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками.
  • У МВС повідомили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події. Пізніше поліція затримала Владислава Гранецького-Стафійчука, засновника видавництва “Дім Химер”, ветерана 93 ОМБр. Йому повідомлено про підозру в хуліганстві.