Суд заблокував 12 українських сайтів, серед яких “Главком” та “Апостроф”

Фото: facebook / Печерський районний суд м. Києва

Печерський суд Києва ухвалив рішення, згідно з яким накладено арешт на майнові права інтелектуальної власності доменних імен дванадцяти видань: “Апостроф”, “Главком”, “Голос” та інших. Також зобов’язав мобільних операторів та інтернет-провайдерів закрити доступ до сайтів цих ЗМІ.

Про це повідомляють “Апостроф” та “Главком”.

Блокування здійснено на підставі рішення судді Тетяни Ільєвої від 18 лютого 2021 року, яким задоволено клопотання адвоката екскерівника “Спецтехноекспорту” Павла Барбула. В судовому позові він назвав опубліковану сайтами інформацію про нього “конфіденційною”.

10 березня старший слідчий Печерського управління поліції Василь Поплавський визнав претензії Барбула безпідставними. Рішення про закриття кримінальної справи через відсутність складу кримінального правопорушення правоохоронець ухвалив того ж дня, йдеться на сайтах видань.

Попри це рішення 24 березня мобільний оператор “Лайфселл”, інтернет-провайдери Triolan та “Інформаційні технології” заблокували сайти “Апострофа”, “Главкома” та інших видань на всій території України.

Головний редактор “Главкома” Микола Підвезяний звернувся до операторів та провайдерів з вимогою терміново переглянути рішення і розблокувати сайт.

У зверненні, оприлюдненому на сайті інформаційного видання, наголошується, що “особи, які надіслали операторам мобільного зв’язку та провайдерам ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 18 лютого 2021 року, своїми діями ввели їх в оману”.