Верховний Суд скасував указ про звільнення судді Царевич

Оксана Царевич, фото: pravda.com.ua

Верховний Суд скасував указ експрезидента України Петра Порошенка про звільнення судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич.

Про це йдеться у повідомленні Prosud.

“Верховний суд скасував указ про звільнення судді Царевич. Це означає її фактичне поновлення з правом на величезні компенсації за наш з вами рахунок. Також Царевич можуть повернути право здійснювати правосуддя. Раніше її вже виправдали від вчинення злочину. Тепер повернули посаду. Печерський суд знову такий же як у часи Януковича”, – йдеться у повідомленні.

Prosud пише, що Оксана Царевич засудила дев’ятьох людей, чий автомобілі “засвітилися” у поїздці Автомайдану в Межигірʼя 29 грудня 2013 року. Деяких водіїв насправді не було на цій акції, усі рапорти були сфальшовані, а на деяких не було навіть підпису співробітників ДАІ.

У червні 2020 року Шевченківський райсуд Києва визнав колишню суддю Печерського райсуду Оксану Царевич невинною у справі про незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану.

У 2016 році Вища рада юстиції схвалила звільнення за порушення присяги судді Печерського райсуду м.Києва Оксани Царевич.