СБУ повідомляє про викриття у Дніпрі конструкторського бюро, яке отримувало контракти від уряду Росії для Криму

Конструкторське бюро працювало у Дніпрі, отримуючи контракти на модернізацію енергетичної інфраструктури Криму, вартістю у мільйони доларів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно даних досудового розслідування, підприємство займалося реалізацією низки проєктів на теплових електростанціях. Вартість лише одного з контрактів з урядом Росії становила близько 260 мільйонів рублів (3,5 мільйона доларів).

Для прикриття такої діяльності було створено декілька компаній в юрисдикції Росії. Ці фірми отримували замовлення на російських тендерах. Під час обшуків співробітники СБУ знайшли технічну документацію щодо робіт в окупованому Криму, платіжні картки російських банків та печатки утворених в Росії афілійованих компаній.

Слідчі СБУ розслідують кримінальне провадження за частиною 3 статті 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

За це загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна. Наразі правоохоронці проводять експертизи та планують повідомити причетним людям про підозри.