Суд призначив тримання під вартою керівнику Азово-Сиваського парку за підозрою у хабарництві

Олег Бандурін. ФОТО: GOROD-M.ZP.UA

Суд задовольнив клопотання прокурора відділу Херсонської обласної прокуратури Андрія Безкровного про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного керівника Азово-Сиваського національного природного парку. Також суддя залишив можливість внесення застави за підозрюваного у розмірі 113500 гривень.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 27 серпня 2021 року.

За матеріалами досудового розслідування, підприємець звернувся до керівника парку з питанням щодо можливості проведення туристичних екскурсій на території острова Бирючий Азово-Сиваського національного природного парку. Під час спілкування керівник нібито почав вимагати сплати йому особисто коштів за кожну людину, яка відвідає екскурсію: 100 гривень за дорослого та 50 гривень за дитину.

Як встановило слідство, у період часу з 14.08.2021 по 26.08.2021 керівник парку нібито одержав неправомірну вигоду від на загальну суму 7700 гривень.

26 серпня його було затримано, про що повідомила прокуратура. Підозрюваний вину у злочині не визнає.

У повідомленні пресслужби прокуратури не вказується ім’я підозрюваного, однак в ухвалі написано, що затриманий є тимчасово виконуючим обов’язки директора парку, а також депутатом Мелітопольської міської ради. На сайті парку посаду тво директора займає Олег Бандурін, який також є у списку депутатів від партії «Опозиційний блок» на сайті Мелітопольської міськради.