У Криму ФСБ затримала заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла та ще чотирьох кримських татар

1-й заступник голови Меджлісу Наріман Джелял Фото: RFL/RL

У селі Первомайське Сімферопольського району тимчасово окупованого Криму 4 вересня силовики прийшли з обшуком до кримськотатарського політика, викладача, політолога і журналіста, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, учасника саміту Кримської платформи Нарімана Джеляла. Його, а також кримських татар: Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Асана Ахметова та Шевкета Усеїнова.

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність»

За кілька годин до обшуку сам Джелял повідомив на своїй сторінці в Facebook про обшук у жителя села Первомайське Азіза Ахтемова.

Про затримання Джеляла також повідомила і кримська правозахисниця Лутфіє Зудієва. У відеозверненні на своїй сторінці в Facebook вона нагадала, що 3 вересня cпівробітниками ФСБ після обшуку в будинку був викрадений і вивезений в невідомому напрямку житель Сімферополя Ельдар Одаманов, 03.06.1982 року народження, а вночі затриманий житель села Первомайське Азіз Ахтемов, місцезнаходження якого також до досі невідомо.

Вона також опублікувала відео, як силовики вивозять Джелялова після обшуку.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим рейдом незаконних обшуків і затримань мешканців різних районів тимчасово окупованого Криму 3 та 4 вересня.