В РФ підлітків з Криму засудили до 7 і 4 років . Називають послідовниками “керченського терориста” Рослякова

російський Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив двох підлітків з Керчі визнав винним у “підготовці терактів” та засудив до 7 та 4 років позбавлення волі. Кримчан називають послідовниками Владислава Рослякова, який в жотні 2018 року влаштував стрілянину у Керченському політехнічному коледжі.

Кримські ЗМІ повідомляють, що два хлопця, 14 та 17 років, були затримані в Керчі в лютому 2020 року. За версією ФСБ, підлітки мали намір підірвати бомби у своїх навчальних закладах – Керченському морському технічному коледжі та загальноосвітній школі №15.

В кримських медіа стверджують, що один з засуджених раніше потрапляв в поле зору силовиків через залишені ним схвальні відгуки про  Владислава Рослякова у соцмережах – його викликали на виховну бесіду.

«Вони розробили плани збройних нападів, для чого шукали інтернет-інструкції щодо виготовлення саморобних вибухових пристроїв, а також схеми будівель. Поряд із підготовкою терактів підлітки адміністрували у соціальних мережах та месенджерах т.зв. групи «смерті», в яких велося підбурювання користувачів до скоєння аналогічних злочинів», – повідомила прес-служба так званого “Управління ФСБ РФ з РК та Севастополя”.

ФСБ стверджує, що у помешканняя, де жили хлопці, були виявленісаморобні вибухові пристрої. Вибухівку засуджені нібито випробовували на тваринах.

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону визнав обох підлітків винними у підготовці терактів та засудив одного – до 7 років у виховній колонії, а іншого – до 4 років у колонії загального режиму.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року студент Керченського політехнічного коледжу Владислав Росляков влаштував вибух і стрілянину у своєму навчальному закладі, внаслідок чого загинула 21 людина. Докладно про це читайте  у матеріалі Центру журналістскьих розслідувань «Розстріл у Керчі: питання без відповідей».