У Криму затримали Нарімана Аметова через «справу про газопровід»

17 грудня о О 5:50 ранку російські силовики в окупованмоу Криму провели обшук у будинку 33-річного Нарімана Аметова. Ще до закінчення “слідчих дій” чоловіка затримали і відвезли в невідомому напрямку. 

Про це повідомляє Кримська солідарність.

«О 6 годині прийшли, зачитали постанову про обшук, нібито чоловік причетний до вибуху в Перевальному. Його забрали ще до обшуку, куди — не відповіли, сказали, що скоро приїде», — розповіла дружина затриманого Ельмаз Аметова.

Активіст друг родини Арсен Якубов повідомив, що на вулиці була вантажівка з силовиками ОМОНу та мікроавтобус. Якубов написав заяву до «поліції» про викрадення людини.

«Я дзвонив у поліцію, вони приїхали в районі 12 годин, склали протоколи та опис за моїми словами. Повідомив, що в районі 6 годин я туди приїхав, бачив його о 06.11 ранку. Я його сфоткав на ганку його будинку, потім вимкнули світло і більше не бачив. Після закінчення обшуку, зрозуміли, що його забрали, за словами сестрички. Вона сказала 1,2–2 години тому забрали. Тобто його забрали о 6.15 через сусіднє подвір’я. На даний момент його місцезнаходження невідоме. Поліція не твердо сказала, що його забрала ФСБ, але на запитання до Сімферополя чи куди, відповідає, мабуть, до себе в управління такого плану», — прокоментував Арсен.

Справа про «газопровід»

3 вересня 2021 года в окупованому Криму співробітники ФСБ викрали кримського татарина, жителя Сімферополя Ельдара Одаманова після обшуку в його будинку, який проводився в зв’язку з нібито його причетністю до вибуху на газопроводі в селі Перевальне Сімферопольського району. Силовики вилучили всю комп’ютерну техніку.

4 вересня в Криму співробітники ФСБ вранці провели в селі Первомайське Сімферопольського району обшук в будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, після якого його затримали і відвезли в невідомому напрямку. До цього вночі окупанти обшукали будинок і затримали жителя цього села Азіза Ахтемова нібито через причетність до вибуху газопроводу в селі Перевальному 23 серпня.

Кожен, хто бере участь у репресіях окупантів проти громадян України в Криму і на Донбасі, має бути притягнений до відповідальності. Один з останніх прикладів — cфальсифікована справа проти Нарімана Джелялова — першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу. Організатори і виконавці цього судилища мають відповісти. Верховна Рада вже найближчим часом може ухвалити постанову про застосування до них обмежувальних заходів — санкцій. Про це у матеріалі Євгенія Лешана «Санкції для переслідувачів Нарімана Джелялова».

Нагадаємо:

  • Окупаційні силовики в Криму 14 грудня 2021 року після обшуку затримали 23-річного кримського татарина Куртумера Чалгозова, який мешкає в селищі Приморське неподалік Феодосії.
  • Чоловік розповів, що його везли в машині з зав’язаними очима. Пізніше допитували у справі Нарімана Джелялова та братів Ахтемових.