“Суд” відмовив у допиті слідчого ФСБ по “справі” журналіста Єсипенка та відклав дебати

«Сімферопольський районний суд» перенісна два тижні  засідання у справі журналіста-фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. 

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Під час засідання з’ясувалося, що «суд» не має підсумкового висновку військово-слідчого комітету за фактом вчинення психологічного й фізичного тиску на Єсипенка.

У зв’язку з цим «державний обвинувач» заявила клопотання про витребування висновку й матеріалів перевірки військово-слідчого комітету.

«Суддя» Длявер Берберов ухвалив затребувати лише висновок. З цієї причини судове засідання відкладене до 15 лютого.

Також суд відмовив у задоволенні клопотання захисту про допит слідчого ФСБ Росії Віталія Власова.

За словами адвоката Дмитра Дінзе, самопочуття Єсипенка є задовільним.

Нагадаємо:

  • 10 березня 2021 року в Криму співробітники ФСБ затримали двох учасників акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня, – Єлизавету Павленко і Владислава Єсипенко, які покладали квіти до пам’ятника Шевченку.
  • ФСБ заявила, що Єсипенко нібито працює на Службу зовнішньої розвідки України і що в його машині знайшли вибуховий пристрій.
  • Єсипенка підозрюють за ч.1. ст.223.1 Кримінального кодексу РФ (незаконні виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, його основних частин (за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження), а так само незаконне виготовлення боєприпасів). А також за ст. 222 КК РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів).
  •  Жуналіст знаходиться у СІЗО.