Семена Семенченка звільняють з-під варти: йде воювати

Екскомандиру 2-го батальйону спецпризначення «Донбас» Семену Семенченку змінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання. Рішення прийняв прокурор. На час воєнного стану воно заміняє рішення суду.

Напередодні ввечері Семенченко оприлюднив заяву у Фейсбук, що приєднується до оборони країни.

«Якщо ми тільки оборонятимемося – це обійдеться великою кров’ю. Українською кров’ю. Ми повинні нападати. Ми повинні знищувати ворога там, де стоїть його чобіт на нашій землі. Ворог має побігти. Найближчим часом я напишу заяву про вступ до лав сил оборони України.

Закликаю всіх відчайдушних українців вступати до нашого штурмового загону, який буде організовано на базі однієї з військових частин.

Ми діятимемо наступально та у повній координації та підпорядкуванні керівництву ЗСУ», — написав він.

Але через дві години після цієї заяви соратник Семенченка Анатолій Віногродський повідомив, що його не поспішають звільнити із СІЗО.

«На жаль начальник СІЗО, маючи на руках рішення прокурора, яке на час воєнного стану, заміняє рішення суду, де Семену Ігоровичу змінений запобіжний захід на “особисте зобов’язання”, повернув того назад у камеру вже з порогу виходу з СІЗО. Завтра будемо очікувати черговий папірець, який підтверджує іншій папірець… Разом з Семеном, до камер повернули ще 10-х азовців…», — повідомив Віногродський.

Нагадаємо, Семен Семенченко був заарештований 26 березня 2021 року за підозрою і обвинуваченням, у керівництві незаконним збройним формуванням(приватною військовою компанією  «Donbass Battalion corporation»). Йому також інкримінують незаконне поводження зі зброєю і організацію теракту — обстріл гранатометом офісу телеканалу «112» у липні 2019 року.