У Криму – чергові обшуки та затримання кримських татар. Нацполіція почала розслідування

Вранці 9 лютого окупаційні силовики провели обшуки у будинках чотирьох кримських татар. Чоловіків затримали. 

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

Обшук пройшлов у будинку Ансара Османова. Він брав участь у громадських ініціативах та інформаційних кампаніях на підтримку кримських політв’язнів. Відвідував судові процеси з політично мотивованих справ у Криму та у Ростові-на-Дону.

Також силовики обшукали будинки Аметхана Абдулвапова, Ернеста Сейтосмановабрата політв’язня Енвера Сейтосманова, засудженого до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за причетність до політичної ісламської партії «Хізб ут-Тахрір». Також “силовики” обшукали будинок Марлена Мустафаєва,  активіста та волонтера “Кримської солідарності”, Волонтер «Кримської солідарності». У жовтні 2017 року він провів одиночний пікет проти респресій. Окупаційний “суд” призначив йому штраф – 10 тис. руб.

Всіх чотирьох чоловіків після обшуків було затримано та доставлено в управління ФСБ.

Національна поліція під процесуальним керівництвом прокуратури АРК розпочала розслідування за фактом незаконних обшуків окупантами.Провадження відкрито за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.