Російські окупанти переслідують кримських татар в Запорізькій та Херсонській областях – Чубаров

Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу Фото: investigator.org.ua

Російські окупанти розпочали репресії проти кримських татар на територіях Запорізької та Херсонської областей. 

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Як і в окупованому РФ з лютого 2014 року Криму, російські окупанти проводять у населених пунктах Херсонської та Запорізької областей системні переслідування представників корінного кримськотатарського народу. Так, незаконно затримані та вивезені на територію тимчасово окупованого РФ Криму та поміщені в СІЗО міста Сімферополя активіст кримськотатарського національного руху Насрулла Сейдалієв, а також співвітчизники Арсен Ібраїмов та Рустем Гуругик, яких звинувачують в участі у кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана та громадянській блокаді Криму», — йдеться у зверненні.

Меджліс кримськотатарського народу нагадує про кримінальну відповідальність за колабораціонізм.

«Меджліс кримськотатарського народу і надалі, до звільнення тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей Збройними Силами України, надаватиме моральну, інформаційну, а в окремо можливих випадках й практичну підтримку співвітчизникам, які проживають на окупованій території», — також йдеться у зверненні.

Нагадаємо:

  • На знищеному КПВВ на адмінмежі з Кримом ФСБ затримала 33-річного мешканця Херсона Арсена Ібраімова. Окупанти звинувачують його в участі у «НЗФ імені Номана Челебіджихана» та у громадянській блокаді торгівлі з окупованим півостром у 2015 -2016 роках.
  • 27 березня за таким же звинуваченням ФСБ затримала на адмінмежі з Херсонською областю 51-річного таксиста із смт Новоолексіївка Рустема Гугуріка, який також їхав із сім’єю до Криму.