Російському льотчику Красноярцеву, який бомбив Чернігів, оголосили підозру

Служба безпеки України 23 квітня повідомила підозру старшому льотчику військової частини 86789 ЗС РФ Олександру Красноярцеву.

Повідомлення про підозру оприлюднено на сайті Офісу генпрокурора.

Красноярцев за дорученням російського командування скидав авіабомби на територію України, в тому числі на цивільні об‘єкти.

За матеріалами справи, 5 березня 2022 року Красноярцев вилетів на багатоцільовому винищувачі Су-34 ЗС РФ з воєнного аеродрому біля селища Сеща Брянської області РФ.

Приблизно об 11.30 винищувач Красноярцева було збито українськими військовослужбовцями у небі над Черніговом.

Красноярцев та інший пілот літака майор Криволапов катапультувалися.

Красноярцев приземлився на подвір’ї житлового будинку жителя Чернігова Віталія Сергієнко. І оскільки той побачив російського льотчика, аби позбутися небажаного свідка, Красноярцев застрелив Сергієнка із пістолета Макарова.

Чоловік помер на місці від масивної крововтрати, внаслідок сліпого вогнепального поранення грудної клітини.

Красноярцева взято в полон військовослужбовцями Збройних сил України. Льотчика підозрюють за ч.2 ст.438 ККУ — в порушенні законів і звичаїв війни у поєднанні з умисним вбивством.

Красноярцев у росії проживав у місті Челябінськ, по вулиці 40-річчя Перемоги, буд.31В, кв.168. Він має звання майора і служить у військовій частині 86789 на посаді начальника повітряно-вогневої і тактичної підготовки — старшого льотчика.

Після затримання Красноярцева повідомлялося, що його спільник — майор Криволапов — помер.

Напередодні збиття цього літака від російського бомбардування загинули 47 мирних жителів Чернігова.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter