Після звільнення від окупантів відновили роботу суди у 4 областях

Районні суди Київської, Житомирської областей, а також господарські суди Сумської і Чернігівської областей відновили роботу після звільнення територій областей від російських окупантів.

Розпорядження про відновлення роботи місцевих судів, які не працювали через російську агресію видав голова Верховного суду Всеволод Князєв.

21 квітня почали працювати Іванківський районний суд Київської області (не діяв з 6 березня 2022 року), Брусилівський, Малинський та Овруцький районні суди Житомирської області (не працювали з 10 березня).

Із 22 квітня запрацювали Господарський суд Сумської області та Господарський суд Чернігівської області (не функціонували з 22 березня).

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter