В Києві судитимуть двох колишніх українських військових-зрадників, які тепер воювали проти України у складі армії РФ

Дніпровський райсуд Києва  розгляне справу за обвинуваченням двох колишніх військовослужбовців ЗСУ, які тепер воюють проти України у складі російської окупаційної армії. Їм повідомлено про підозру у дезертирстві та державній зраді. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

У 2014 році ці військовослужбовці ЗСУ проходили службу в АР Крим та під час окупації півострова Росією зрадили присязі та перейшли на службу окупанту.

Обвинувачених українських військових-зрадників разом з 28 військовослужбовцями РФ було взято в полон у березні 2022 року у Миколаївській області. Вони воювали проти України у складі артдивізіону 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони РФ.

Через вісім років – 25 лютого 2022 року колишні захисники держави повернулися на територію України у складі окупаційних військ, які ввійшли в місто Нова Каховка Херсонської області.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter