Командира “народної міліції” ДНР, двох гранатометників і снайпера засуджено до 15 років тюрми

Фото ілюстративне

Суд засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна чотирьох мешканців Донецької області, яких визнано винними у державній зраді в умовах воєнного стану та в участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування. Також двох із них визнано винними ще у порушенні законів та звичаїв війни. 

Про це повідомляє Полтавська обласна прокуратура.

За матеріалами слідства, наприкінці лютого 2022 року чоловіки вступили до так званої «народної міліції ДНР» та служили в одному взводі на посадах командира взводу, гранатометника, помічника гранатометника та снайпера. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил РФ і зброю.

“Приїхавши на територію Сумської області у складі незаконного збройного формування, вони виконували накази командирів російської армії, чергували на блокпостах, здійснювали перевірки осіб і транспортних засобів. Окрім цього, командир взводу спільно з військовослужбовцями РФ проник на територію одного з підприємств та розграбував майно, а помічник гранатометника пограбував оселю місцевого жителя”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.