Ракетний обстріл ТРЦ у Кременчуці: СБУ розказала встановила деталі та показала відео

Служба безпеки України встановила деталі російського обстрілу торговельного центру “Амстор” у Кременчуці, де загинули та постраждали десятки українців, а також зібрала докази того, що окупанти свідомо вчинили воєнний злочин проти цивільних.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними СБУ, дві ракети типу “Х-22” запустили з стратегічних бомбардувальників “Ту-22М3”, що злетіли з військового аеродрому “Шайковка” у Калузькій області, а самі ракети випустили у повітряному просторі Курської області країни-терориста РФ.

Є відео, на якому зафіксовано момент влучання ворожої ракети в цивільний об’єкт – у ТРЦ “Амстор”. Також про це свідчать кадри з камер спостереження всередині ТРЦ та навколо нього. До того ж на них видно велику кількість людей, які перебували в будівлі під час ракетного удару.

Разом з цим існують супутникові знімки, на яких видно Кременчук до та після ворожого обстрілу, а ще за допомогою них можна порівняти кількість автомобілів, які зазвичай знаходились на парковці ТРЦ у різні проміжки часу.

Стосовно обстрілу Кременчуцького заводу дорожніх машин – там не було складів із військовою технікою. Підприємство займалося виробництвом асфальтозмішувальних установок.

По торговому центру у Кременчуці били крилатими ракетами льотчики 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку (в/ч 33310) ЗС рф.

В Кременчуці – 20 загиблих, 21 особа вважається зниклою без вісти. 27 червня до лікарні звернулися 59 поранених, 25 було госпіталізовано, 1 людина померла в лікарні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter