Суд заборонив партію Мураєва “Наші”

Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив партію Євгена Мураєва «Наші». Мін’юст вніс її до переліку проросійських. Все майно конфісковане.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці суду.

“Судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність Політичної партії «Наші»; кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави”, – йдеться у повідомленні.

Євгеній Мураєв у 2006 році вперше став депутатом Харківської обласної ради від партії “Віче” (зараз “Акцент”).

У 2012 пройшов до парламенту від “Партії регіонів” (181 округ).

У 2014 році Мураєв переміг на 181 окрузі, вже як самовисуванець. У парламенті приєднався до фракції “Опозиційний блок” (партію було заборонено судом 8 червня).

У 2017 році Мураєв з Вадимом Рабиновичем розвивав партію “За життя”. На той момент Мураєву належав телеканал NewsOne (формально, його батьку), а сам він був головою політради партії, вказує “Чесно”. Пізніше Мураєв продав NewsOne соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку. На місцевих виборах 2020 року “Наші” виставили кандидатів лише до кількох рад на Одещині та Дніпропетровщині, Мураєв розкручував себе особисто, використовуючи телеканал “Наш”.

У лютому 2022 Володимир Зеленський ввів у дію санкції щодо телеканалу “Наш”. Мураєв заявив, що влада робить помилку, яка може стати “вироком Зеленському”.