Суд заарештував частину київського ТРЦ: нею володіють топчиновники рф

Суд наклав арешт на частину торговельного центру неподалік метро Шулявська у Києві, адже через офшорну компанію їм фактично володіли топчиновники РФ.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

Так, керівники українського підприємства з метою легалізації коштів, здобутих злочинних шляхом, та уникнення конфіскації державою майна росіян, незаконно переоформили частину приміщень ТЦ на підконтрольну офшорну компанію.

Мова йде про ТЦ “Мармелад”, який знаходиться неподалік станції метро Шулявська у Києві.

Правоохоронці встановили, що фактичними власниками офшорної компанії, а відтак і частини торговельного центру, є високопосадовці РФ та керівники російських державних підприємств. Переоформлення фігуранти провели з використанням фіктивного підприємства за допомогою підроблених документів.

Європейська правда з посиланням на власні джерела пише, що власниками частини “Мармеладу” площею понад 15 тисяч м2, є ТОВ “Петрохолдинг-інвест” та офшорна компанія “Варніейт Лімітед”.

Хоча публічно імена не розголошуються, слідство встановило, що засновниками і власниками компаній є голова “Газпрома” Алєксєй Міллєр, основний акціонер банку “Росія” та “особистий банкір Путіна” Юрій Ковальчук та член Госдуми РФ від “Єдиної Росії” Алєксандр Фокін.