Правоохоронці на деокупованих територіях виявили понад 990 тіл цивільних, які були вбиті росіянами

На деокупованих територіях Миколаївської, Херсонської, Донецької та Харківської областей правоохоронці вже виявили 991 тіло цивільного, яких вбили під час окупації російські військові.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на начальника Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексія Сергєєва.

“На деокупованих територіях Донецької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей поліцією забезпечено стабілізаційні заходи та відновлення правопорядку у 577 населених пунктах. Відновлено роботу 15 підрозділів поліції, задокументовано 3 559 воєнних злочинів. Виявлені тіла 991 цивільної особи”, – йдеться у повідомленні.

Також у Херсонській області поліцейські виявили 11 місць незаконного утримання громадян татіла 30 загиблих цивільних громадян.

“Наразі ми документуємо 11 місць несвободи, у тому числі 4 катівні. Агресори незаконно утримували та катували громадян України на території та у підвалах приватних домоволодінь, у приміщеннях п’яти навчальних закладів, а також у продовольчому магазині”, – зазначив Сергєєв.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter