СБУ затримала агентку ФСБ, яка намагалась втертися в довіру СБУ та стати “подвійним агентом”

На Луганщині  Служби безпеки України затримала шпигунку російської ФСБ, яка намагалася стати “подвійною агенткою” і проникнути в спецслужбу України.

Про це повідомляє СБУ.

За матеріалами слідства, жінка прикидалась українською патріоткою, яка намагалася втертися в довіру СБУ, насправді вона виконувала завдання російських спецслужб.

Затримана вийшла на представника одного з підрозділів СБУ і запропонувала свою допомогу в боротьбі з окупантами, однак співробітники СБУ встановили, що у 2019 році підозрювану завербувала російська спецслужба через підконтрольне окупантам так зване “Міністерство державної безпеки ЛНР”.

“Після початку повномасштабного вторгнення вона виконувала вказівки окупантів щодо виявлення маршрутів і техніки ЗСУ на території Луганської області. Отриману інформацію вона передавала до окупаційної адміністрації для проведення подальших репресій проти місцевих жителів”, – розповіли в СБУ.

Затриманій повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter