Суд передав АРМА завод та виробничо-складський комплекс на Івано-Франківщині, які мають російських власників

Суд передав Національному агентству з виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів заводу та виробничого комплексу на Івано-Франківщині, які належали суб’єктам Росії.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

За повідомленням, йдеться про майно та корпоративні права «на декілька мільярдів гривень».

«За клопотанням ДБР в управління держави передано завод та виробничо-складський комплекс на Івано-Франківщині, власниками яких є громадяни Росії. Йдеться про виробничо-складський комплекс поліетиленових і полівінілхлоридних труб та завод карбамідних смол загальною площею понад 18 тисяч метрів квадратних», – йдеться в повідомленні.

їРаніше суд арештував частки у статутних капіталах цих активів на близько 70 мільйонів гривень. За даними слідства, фактичними їх власниками є громадяни Росії. Вони створили офшорні компанії, аби приховати власність і уникнути конфіскації майна.

«Також встановлено, що ці підприємства ухилялись від сплати податків. Триває розслідування за фактом ухиляння від сплати податків цими підприємствами (частина 2 статті 212 КК України). Сума таких збитків держбюджетові може становити десятки мільйонів гривень», – додає ДБР.

Нагадаємо, раніше АРМА повідомило, що виявило в країнах Заходу майно депутатів Державної думи Росії на понад 180 мільйонів гривень.