“Ми такого не їмо”: суддя Донецького адмінсуду влаштував скандал в пункті видачі допомоги ВПО – не сподобалися продукти

Суддя Донецького адміністративного суду Іван Голошивець разом з дружиною влаштували скандал у волонтерськоому штабі в Броварах Київської області, коли прийшли за гуманітарною допомогою для переселенців, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Про це поідомила волонтерка Марина Піанкова.

За її словами, Іван Голошивець прийшов до благодійного фонду як ВПО, що перебуває в складних життєвих обставинах за продуктовим набором.

“Отримав продуктовий набір 13 кг, 2 пачки памперсів, дитяче харчування (пюрешки, кашки, печиво, молоко) і поїхав собі. І тут, через 2 години повертається з дружиною. Повертає нам ці пакунки зі словами «моя семья и дети такого не едят». Для розуміння склад набору: 2 кг борошна, цукор 1 кг, манка 1кг, рис 1 кг, гречка 1 кг, спагетті твердих сортів, шпроти, сардина, горошок, кукурудза, томатна паста, олія, дріжжі, паштет, свинина тушонка домашня, дитяче харчування. Обидва обурені складом продуктового набору, з їх слів, вони не на це розраховували”, – дописала Піанкова у Фейсбук.

Згодом дружина судді викликала поліцію.

“Підстава для виклику: «здраствуйте, я в гуманитарном штабе получила пайок, мне испортили справку, что-то на ней написали». Поліція звісно приїхала, треба ж побачи, що там можна спортити в довідці, що треба було поліцію викликати. Так от – ми всі були в шоці, в тому числі поліція, від того, коли дізналися, хто ж ховається за статусом ВПО”, – розповіла волонтерка.

Іван Голошивець – суддя Донецького адміністративного суду. За даними видання Prosud, у 2021 році його заробітна плата складала понад 1 мільйон 200 тисяч гривень. Попри те, що Донецький окружний адмін суд був виведений у Слов’янськ, видання володіє інформацією, що Голошивець та вся його родина не перший рік проживають в Київській області. “А за словами місцевих волонтерів, вони неодноразово приходили отримувати допомогу як ВПО, однак, вже не вперше отримання допомоги закінчується поверненням речей як «недостойних його родини», – пише видання.

Наразі Іван Голошивець є кандидатом до Вищої ради правосуддя за квотою президента України. Етична рада вже провела з ним співбесіду, втім її результати не оприлюднені. Волонтерка Марина Піанкова повідомила, що написала скаргу на суддю до Етичної ради.