Голову Харківського окружного адмінсуду засуджено до 5 років колонії за хабар

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду засудила голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко до 5 років позбавлення волі. Її визнано винною в одержанні хабара.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“За вироком суду їй призначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки. Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення в суді апеляційної інстанції”, – зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, 21 вересня 2020 року голову Харківського ОАС було викрито під час передання хабара судді цього ж суду Олені Заічко.

За даними попереднього розслідування, вона чинила тиск на на неї для винесення необхідної судової постанови в адміністративній справі із земельного питання. За ухвалення суддею “правильного” рішення голова суду передала $3 тис.

22 вересня 2020 року Ользі Панченко було оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди посадовцю, який займає відповідальне становище) КК України.

9 жовтня ВАКС обрав їй запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Водночас ВАКС відмовився усунути її з посади.

13 жовтня Вища рада правосуддя усунула підозрювану від здійснення правосуддя. Проте вона все одно продовжила обіймати посаду голови Харківського окружного адміністративного суду.