Суд заарештував ексзаступника міністра оборони Шаповалова за підозрою у махінаціях на тендерах

Печерський районний суд Києва заарештував з альтернативою застави у 402,6 млн грн колишнього заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова, який підозрюється в причетності до закупівлі продуктів за завищеними цінами та неякісної амуніції для Збройних сил України.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

«За клопотанням слідчого Бюро, Печерський районний суд м. Києва застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 402 мільйони 600 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

1 лютого працівники ДБР повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику міністра оборони України Шаповалову, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.

«Він лобіював укладання договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн. Усі договори укладалися за повною передплатою», – повідомило бюро.

За інформацією ДБР, посадовець не тільки знав про факти постачання неякісної продукції, а й «чинив тиск на підлеглих для прийняття неякісної продукції на військові склади та організацію повторних проведень лабораторних випробувань бронепластин, які не витримали первинних випробувань».

«При цьому він ігнорував звернення Командування Сил логістики ЗСУ стосовно необхідності забезпечення належного приймального контролю за якістю продукції», – зазначили у бюро.

«Колишньому заступнику міністра оборони повідомлено про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років», – повідомили у ДБР.

Нагадаємо: