“Суд” в Криму оштрафував жінку за виконання Гімну України

Незаконний “Бахчисарайський районний суд” в Криму оштрафував місцеву жительку на 50 тисяч рублів (близько 24 тисяч гривень) через виконання Гімну України на відео, опублікованому в Instagram. Її визнали винною у нібито «дискредитації російської армії».

Про це пише «Медіазона».

За даними видання, найімовірніше, йдеться про Евеліну Меметову. Розміщене нею відео зауважили на одному з проросійських телеграм-каналів. Кримчанка «повністю визнала свою провину і покаялася у скоєному», йдеться у пресрелізі суду, пише видання.

Меметова на тлі цькування з боку російського провладного каналу вибачилася та сказала, що підтримує бойові дії на території України, а виконання гімну назвала помилкою.

***

В 4 часа утра 24 февраля 2022 года президент рф Владимир Путин заявил о проведении «специальной военной операции» на оккупированном Донбассе. россия нанесла ракетные удары по территории Украины и начала прямое полномасштабное вторжение на четырех направлениях. Вооруженные силы Украины дают отпор врагу, план блицкрига – захватить Киев через два-три дня – провалился, российская армия отступила от столицы. Российские военные совершают тысячи военных преступлений и преступлений против человечности на всей территории Украины.

Центр журналистских расследований ведет ежедневную хронику Война россии против Украины на всех площадках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter