Суд відправив за ґрати на 15 років корегувальника російського вогню по аеропорту Кривого Рогу

Суд оголосив вирок мешканцю Кривого Рогу, який торік допоміг росіянам скорегувати вогонь по аеропорту міста. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За матеріалами слідства, в травні минулого року засудженого дистанційно залучив до співробітництва кадровий співробітник 5 служби ФСБ. Завербували його за допомогою проросійського телеграм-каналу, де той лишав коментарі під дописами.

“Для виконання ворожих завдань зрадник об’їжджав місто і здійснював приховану фотофіксацію інфраструктури. Потім відправляв “звіт” у вигляді відміток на електронних картах, медіафайлів з прив’язкою до місцевості та детальним описом об’єктів із прилеглою територією”, – розповідають слідчі.

Затримали засудженого торік у липні.

Свою провину він у суді визнав повністю.

Есбівці кажуть, що засуджений є колишнім працівником “одного з найпотужніших промислових гігантів регіону”, втім не зазначають, якого саме.

Нагадаємо, що нещодавно під варту відправили інженера “Мотор Січі” та підлітка з Київщини, які, за словами слідчих, працювали на російські спецслужби.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter