В Криму “суд” оштрафував чоловіка за фото українського прапора у соцмережі

Незаконний “Нижьогірський районний суд” у тимчасово окупованому Криму оштрафував місцевого мешканця на 35 тисяч рублів за публікацію в соцмережі Instagram українського прапора. 

Про це повідомили у пресслужбі окупаційного судового органу.

29-річного чоловіка визнали винним у нібито “дискредитації Збройних Сил Росії, які беруть участь у спецоперації в Україні”, він нібито “вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 20.3.3 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення”.

“У зв’язку з проведенням Спеціальної військової операції від 24.02.2022 на території України Збройні сили України (ЗСУ) в ході збройних конфліктів та насильницьких дій (вбивства, тортури, катування), спрямовані проти Збройних Сил РФ, використовують на своєму форменому обмундируванні прапор України. У зв’язку з чим нині демонстрація атрибутики, розфарбованої в кольори прапора України, виражає явно негативне ставлення до Збройних Сил Російської Федерації, тим самим дискредитує їх”, – пояснили рішення у “суді”.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.