Справу проти судді з Полтавщини за отримання 10 тисяч доларів хабара скеровано до суду

НАБУ та САП скерували до суду справу голови Ленінського райсуду Полтави Юрія Новака. Його обвинувачують у підбурюванні до надання неправомірної вигоди та недекларуванні. 

Про це повідомили в пресслужбі НАБУ.

За даними слідства, суддя районного суду отримав неправомірну вигоду у сумі 10 тис. дол. США від фізичної особи. Ці кошти він обіцяв передати своїй колезі, аби та ухвалила необхідне рішення про стягнення несплаченого страхового відшкодування. Однак обвинувачений кошти нікому не передавав, а залишив собі, а з суддею щодо розгляду справи не домовлявся.

Також детективи та прокурори встановили, що суддя не задекларував дані про статки на суму близько 2,7 млн грн, що підтверджено висновком експертизи. Зокрема в е-декларації за 2020 рік він не вказав інформацію про квартиру та машиномісце, а також автомобіль, що перебували у його користуванні.

У серпні 2022 року Юрію Новаку повідомили про підозру, а 26 січня цього року слідство завершили. За інформацією ЄДРСР, підозрюваний та його захисники мали змогу ознайомитися з матеріалами досудового розслідування до 5 квітня 2023 року включно, а вже 7 квітня справу за обвинуваченням НАБУ і САП скерували до суду.