Жителя Миколаєва, який корегував російські ракети по школах та радів прильотам, засуджено до 8 років

Суд оголосив вирок жителю Миколаєва, начальника служби охорони одного з інфраструктурних об’єктів обласного центру, який наводив російські обстріли по об’єктах цивільної інфраструктури. Його засуджено до 8 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“Засуджений здійснював постійне візуальне спостереження за об’єктами, що цікавили ворога, а результати спостереження надсилав кураторам закритими канали електронного зв’язку. Отримані дані окупанти використовували для нанесення прицільних ракетних ударів”, – повідомили прокурори.

Чоловіка затримали  у серпні 2022 року за несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та виправдання збройної агресії РФ проти України. У прокремлівських телеграм-каналах він залишав коментарі на підтримку російського вторгнення. Після початку повномасштабної війни російська воєнна розвідка залучила його до співпраці.

Прокурори довели, що чоловік збирав розвіддані щодо дислокації та переміщення українських військових та їхньої техніки. А також за його коригуванням окупанти завдали ракетного удару по двох місцевих школах. Заклади освіти зруйновано вщент.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.