В Криму шкільну вчительку оштрафували на 30 тисяч рублів за «антиросійські висловлювання»

Незаконний «Чорноморський районний суд Криму оштрафував шкільну вчительку на 30 тисяч рублів за «антиросійські висловлювання».

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

«Мешканка Чорноморського району отримала адміністративний штраф за публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання ЗС РФ, передбачений ч.1 ст. 20.3.3 КпАП РФ», – йдеться у рішенні «суду».

Як повідомляється в пабліках окупантів, йдеться про Павленко Катерину Іванівну, 1953 р. н., – соціального педагога у школі №1, смт. Чорноморське.

«Павленко … постійно демонструє свою антиросійську позицію. Упродовж року під час щоденної лінійки принципово не співає гімн Російської Федерації … У суперечці з колегою — уродженцем Донбасу, розмірковуючи про події 2014–2015 років на Донбасі, сказала, що всі бомбардування українською артилерією м. Донецьк є брехнею, що «Алея ангелів» у Донецьку є вигадкою російської пропаганди. На завершення цієї суперечки Павленко О.І. заявила, що «все, що зараз відбувається в Україні, – це провина Росії, яка допомогла ополченцям ДНР і ЛНР, і якби не Росія не втрутилася, нічого б такого не сталося»,  – стверджується в пабліках окупантів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter