В РФ збираються засудити п’ятьох громадян України, викрадених з Мелітополя, за “тероризм”

У Росії збираються судити п‘ятьох громадян України за “тероризм”. Їх викрали з тимчасово окупованого Мелітополя. Їх звинувачують у плануванні вибухів у місцях дислокації російських військ та в пунктах роздачі гуманітарної допомоги.

Про це пише Sky News.

Повідомляється, що п‘ятьох людей, особи яких не встановлені, перевезли з окупованого Росією Мелітополя до Криму. Вони мають постати перед судом ніби то за участь у терористичному угрупуванні.

Їх етапували до Москви у СІЗО “Лефортово”.

Російські прапагандистські ЗМІ повідомляють, що силовики нібито були знайшли вибухівку в автомобілі, що належить одному з підозрюваних. Окрім того, сховища зі зброєю, боєприпасами та гранатами нібито були знайдені в підвалах, гаражах, а також під купами сміття та надгробками на кладовищах.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter