В Севастополі силовики нібито затримали “українських диверсантів”, які знімали на відео загородження бухти ЧФ – РосЗМІ

Пропагандистські російські медіа заявляють, що силовики затримали в тимчасово окупованому Севастополі нібито «українських диверсантів», які “намагалися зняти на відео водні загородження бухти Чорноморського флоту”.

Про це пише пропагандистський телеграм-канал Mash та низка російських ЗМІ.

Затримані нібито спробували видати себе за екіпаж цивільної яхти «Фортуна».

«Вони підозріло близько підібралися до фортифікаційних споруд ЧФ і підозріло докладно почали фіксувати бонові загородження на відео, чим привернули увагу моряків-чорноморців», – повідомляє канал.

За твердженням Mash, за кілька годин після затримання ці загородження атакували українські дрони. Офіційно про затримання диверсантів російські силовики не повідомляли.

Нагадаємо, окупаційний «губернатор» Севастополя Михаіл Развожаєв заявив, що вночі 24 квітня Чорноморський флот РФ відбивав атаку надводних безпілотників на місто.

Як повідомлялось, вранці 29 жовтня 2022 року Севастопольську бухту в окупованому Криму, яка є головною базою Чорноморського флоту Росії, атакували надводні дрони та безпілотні літальні апарати. У відкритому доступі біло опубліковано відео з камер морських безпілотників, які атакували кораблі Чорноморського флоту РФ. Офіційно Збройні Сили України не підтвердили свою участь в організації операції. У Міноборони РФ заявили про «незначне пошкодження» тральщика «Іван Голубець» після ранкової «атаки дронів» в окупованому Севастополі, у якій осійські пропагандисти звінуватили Україну.

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.