Росіяни етапували фігуранта “справи кримських мусульман” Бектемірова до колонії в Єльці

Незаконно засудженого кримського політв’язня, фігуранта справи “кримських мусульман” Вадима Бектемірова росіяни етапували до в’язниці в місті Єлець (РФ). Бектимірова раніше було незаконно засуджено до 11 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Про це повідомляє “Кримська солідарність” з посиланням на інформацію від іншого політв’язня Еміля Зіядінова, який також знаходиться в Єльці.

За його словами, зараз Бектеміров перебуває на карантині.

Колонія розташована у понал 1300 кілометрів від Криму. Родина Бектемірова офіційного повідомлення про його етапування не отримувала.

Нагадаємо, російські силовики затримали Вадима Бектемірова 7 липня 2020 року після чергових масових обшуків у Криму, звинувативши в організації діяльності забороненої в РФ та Криму, але легальній в Україні “Хізб ут-Тахрір”.

У квітні 2023 року року російський апеляційний військовий суд у місті Власиха залишив чинним вирок Бектемірову. Хоча адвокат під час засідання стверджував, що доказову базу кримінальної справи спочатку зібрали з порушеннями.

Вадим Бектеміров – магістр за спеціалізацією “ісламські віровчення” факультету арабської літератури та гуманітарних наук, закінчив університет “Аль-Джінан” (Триполі, Ліван). До арешту проводив дуа на підтримку сімей політв’язнів, організовував передачі арештованим кримським татарам – мусульманам, відвідував судові засідання.