В Криму окупанти оштрафували та змусили вибачатись громадян за проукраїнські погляди

В тимчасово окупованому Криму затримали та змусили вибачатися на камеру двох мешканців села Сєверне Чорноморського району – батька і сина, Юрія та Олександра Величків.

Про це повыдомляэ Кримська правозахисна група з посиланням на кримського проросыйського блогера Олександра Таліпова.

“Сімейство Величків дискредитувало в соцмережах армію, президента, заперечувало територіальну належність Криму. Вдома в них знайшли українські прапори та атрибутику нацистських українських батальйонів. Олександр Величко – активний учасник Майдану та підтримував насильство проти кримського “Беркуту”, – написав Таліпов у своєму телеграм-каналі.

Спочатку Таліпов повідомив, що батька та сина відправили до камери попереднього ув’язнення на 15 діб арешту. Але пізніше додав, що незаконний “Раздольненський райсуд” призначив їм по 2 тисячі рублів штрафу і відпустив додому. На сторінці “суду” немає інформації про родину Величків.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter