В Криму окупаційні “поліцейські” затримали трьох активістів, які їхали в автоколоні з кримськотатарськими прапорами

Співробітники російської окупаційної “поліції” у тимчасово окупованому Криму затримали трьох активістів, які їхали в автоколоні з кримськотатарськими прапорами.

Про це повідомляє Кримська солідарність.

“Поліція” затримала трьох кримських татар – Рустема Курносова, 1949 року народження, Енвера Усеїнова, 1958 року народження (чоловік має інвалідність 3 групи) та Ебабіля Ібрагімова. Останнього після розмови зі співробітником поліції відпустили, за ним мають приїхати родичі.

Автоколона з кількох машин прямувала до підніжжя Білої Скелі, її учасники мали намір здійснити сходження з кримськотатарськими прапорами.

“Машини їхали одна за одною, але прапори були лише двома машинами. Галів та закликів під час пересування не було. На місці відібрали у всіх пояснення, потім співробітник поліції сів у машину та супроводив їх до райвідділу у Білогірську. Протоколи ще не складали”, – розповів один з активістів у коментарі “Кримській солідарності”.

На Рустема Курносова та Енвера Усеїнова склали адміністративні протоколи за статтею 20.2 (частина 2) КоАП РФ. Увечері Білогірський районний суд розгляне матеріали адміністративних справ за “Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, демонстрації, ходи або пікетування”.

Нагадаємо, щорічно 26 червня відзначається День кримськотатарського прапора. У Криму традиційно в ці дні проходить акція «Байракъ арекети» ‒ «Рух прапора», коли група кримських татар автомобілями відвідує ветеранів свого національного руху в різних районах півострова.