У Бердянську двоє юнаків вбили окупанта і поліцейського-зрадника. Самі герої загинули

У Бердянську юні партизани вбили окупанта і поліцейського-зрадника. Самі герої загинули. Рашисти заявили, що під час перестрілки в тимчасово окупованому місті 24 червня було «ліквідовано» двох українських диверсантів, серед яких був Тігран Оганнісян. Ім’я другого загиблого партизана поки невідоме.

Стрілянина в центрі тимчасово окупованого Бердянська сталася близько 19:00 і тривала більше години в районі ДРАГСу. Військові РФ перекривали пішохідний і автомобільний рух на кілька кварталів довкола.

Пізніше окупанти заявили, що під час перестрілки було «ліквідовано» двох українських диверсантів, серед яких був Тігран Оганнісян.

Бердянська партизанська армія підтвердила загибель Тіграна Оганнісяна. Ім’я другого загиблого партизана поки невідоме.

Канал мелітопольских партизан «Гнила черешня» опублікував останнє відео Тіграна, на якому він з автоматом в руках прощається, та повідомив, що загиблих двоє.

Юні партизани встигли ліквідувати поліцейського-зрадника та російського військового. За непідтвердженою інформацією, ще кілька окупантів отримали поранення.

Як повідомлялось, Тиграна Оганнісяна та його друга Микиту Ханганова вже неодноразово затримували російські силовики. Обидва хлопці 2006 року народження. Ще станом на 16 червня Оганнісян перебував за ґратами і окупаційна влада мала наміри судити двох підлітків з Бердянська, обвинувачуючи їх у підготовці диверсії.

15 червня 2023 року Європарламент ухвалив резолюцію, в якій вимагав звільнити Микиту Ханганова та Тіграна Оганнісяна.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter