Закрите укриття в Києві: суд обрав запобіжний захід для підозрюваних

Фото: Суспільне

Голосіївський суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваним у справі про закрите укриття, біля якої вночі 1 червня загинули троє людей. Суд відправив під цілодобовий домашній арешт на два місяці директора поліклініки №3 Деснянського району Києва, його заступника з технічної частини, а також першу заступницю Деснянської РДА.

Про це повідомляє «Суспільне».

Охоронця медзакладу заарештовано на 2 місяці.

Керівник поліклініки Олег Шугалевич свою провину заперечує і запевняє, що укриття “завжди було відкрите”, але вхід до нього розташований всередині поліклініки, яку не відчинив охоронець.

Другий підозрюваний — заступник директора поліклініки з технічної частини Василю Десику. Суд також залишив під цілодобовим домашнім арештом на 2 місці. Він, як і керівник медзакладу, не визнає своє вини.

Згідно з наказами Десик повинен контролювати сторожа та відкриття дверей під час тривоги, вважають прокурори.

Він додав, що відповідно до плану будівлі, вхід до укриття пролягає через головний вхід та вестибюль поліклініки.

Третій підозрюваний — охоронець поліклініки Вадим Мошкін визнав свою вину. Він розповів, що коли пролунав сигнал повітряної тривоги, то пішов відкривати двері поліклініки, щоб впустити людей, але не встиг.

Заступницю голови Деснянської районної адміністрації Ірину Алексеєнко підозрюють у службовій недбалості та залишенні в небезпеці, що спричинила смерть людей. Жінка заперечує свою вину та запевняє, що контроль за станом укриттів не входив до її обов’язків.

Нагадаємо, дві жінки та 9-річна дитина загинули у Деснянському районі Києва під час ракетної атаки вночі 1 червня, бо було закрите бомбосховище, куди вони прямували. Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.