Російські окупанти в Генічеську утримують проукраїнських активістів у підвалах податкової

Росіяни у тимчасово окупованому Генічеську Херсонської області утримують людей з проукраїнськими поглядами у будівлі колишньої податкової інспекції.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Російські окупаційні війська продовжують чинити тиск на громадян України та порушувати права людини на тимчасово захоплених територіях. Зокрема, в Генічеську Херсонської області у підвалах будівлі колишньої податкової інспекції примусово утримуються громадяни України з проукраїнською позицією”, – йдеться у повідомленні Генштабу.

Там ткож розповіли, що окупанти продовжують використовувати інфраструктуру населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям. Зокрема у Скадовську Херсонської області на території дитячого садочка росіяни облаштували польовий шпиталь, де на лікуванні перебувають понад 50 окупантів з пораненнями різного ступеня важкості.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter