Блогерку, яка знімала роботу ППО в Києві засудили на 5 років умовно

Дніпровський райсуд Києва ухвалив рішення у справі про публікацію київською блогеркою в інтернеті роботи української ППО під час ракетної атаки на столицю 16 травня 2023 року.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Жінку засудили до одного року умовно, оскільки вона пішла на угоду зі слідством і визнала провину.

“Суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив жінці покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробувальним терміном один рік”, — зазначила Київська прокуратура.

Захист блогерки вирок не оскаржуватиме, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 31 травня Служба безпеки України повідомила про підозру чотирьом мешканкам Києва, які поширювали інформацію про роботу української ППО під час масованої атаки росіян на столицю 16 травня.

Слідчі СБУ повідомили всім про підозру за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України — “Поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану”. Санкція статті передбачає покарання – до 8 років позбавлення волі.