Кримській “судді”, яка незаконно позбавляла українців права власності на землю, повідомлено про підозру

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру кримській “судді”, яка виносила незаконні рішення про позбавлення громадян України права на земельні ділянки. 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

За даними Бюро судової інформації, підозрювана – 33-річна громадянка України Олена Богданович, яка торік добровільно зайняла посаду “судді” в незаконно створеному російськими окупантами судовому органі – “Керченському міському суді Республіки Крим”.

За матеріалами слідства, як “суддя” підозрювана виносила рішення про позбавлення українців права власності на земельні ділянки.

“Свої незаконні дії «суддя» мотивувала тим, що громадяни України на території окупованого півострова – «іноземці» і не мають права володіти власними земельними територіями. Хоча окупанти не мають на це законних підстав.Своїми діями громадянка України сприяла зміцненню окупаційного режиму шляхом безпосередньої участі у функціонуванні незаконно створених судових органів на півострові”, – повідомили в прокуратурі.

Дії підозрюваної кваліфіковано як державна зрада (ч. 2 ст. 111) та колабораційна діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Жінці може загрожувати довічне позбавлення волі – це максимальна межа покарання за вказані дії.

Нагадаємо, нещодавно Подільський районний суд Києва оголосив вирок колишній судді Совєтського районного суду АР Крим, яка після окупації півострова Росією перейшла працювати у незаконно створені російські судові органи та виносити рішення іменем РФ. Її засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.