Голову Державної судової адміністрації Сальникова викрили на хабарі

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили голову Державної судової адміністрації Олексія Сальникова на підбурюванні до надання хабара суддям Верховного Суду.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, посадовець 5 березня цього року отримав від представника комерційного підприємства $7,5 тис., з яких $5 тис. мали бути передані суддям за винесення рішення, а $2,5 тис. — залишені собі за посередницькі послуги.

Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного Суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва.

В НАБУ повідомили, що після затримання Князєва поведінка Сальникова різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не збирався повертати отриманий хабар.

Наразі детективи проводять обшук за місцем роботи голови Державної судової адміністрації. Кримінальна справа відкрита за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ч. 2 ст. 190 (шахрайство) ККУ.