Мін’юст звернувся з позовом до ВАКС про запровадження санкцій проти російського дизайнера Артемія Лебедєва

Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції до громадянина РФ, бізнесмена і дизайнера Артемія Лебедєва.

Про це повідомляє пресслужба мін’юсту.

“30 червня 2023 року Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов щодо застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 закону України “Про санкції”, до Лебедєва Артемія Андрійовича – громадянина Російської Федерації, 13 лютого 1975 року народження, російського громадського діяча, який поширює проросійську пропаганду в ЗМІ”, – повідомляється на сайті міністерства.

Нагадаємо, раніше міністерство юстиції України також подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до російського Публічного акціонерного товариства «Авіаційний комплекс ім.С.В.Ільюшина».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter