Січнева авіакатастрофа у Броварах: слідчі не знайшли підвердження диверсії

Слідчі не знайшли підтвердження версії про диверсію при розслідуванні авіакатастрофи в Броварах в січні 2023 року, в результаті якої загинули 14 людей, серед якихміністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів генеральний прокурор Андрій Костін.

“Завдяки допомозі французьких партнерів провели дешифрування бортових самописців. На основі зібраних даних здійснили 3-D моделювання трагічного польоту. Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів, не знайшли свого підтвердження. Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом”, – сказав Костін.

Розслідування проводять ДБР і СБУ, до експертиз залучили фахівців з Міністерства оборони, Нацполіції й Нацгвардії, а також спеціалістів із французької компанії Airbus Helicopters.

Нагадаємо:

  • 18 січня 2023 року у Броварах біля дитячого садка впав та розбився гелікоптер ДСНС Airbus Helicopters H225 Super Puma, на борту якого перебувало керівництво МВС. Зокрема, під час виконання службових обов’язків загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом загинули 14 осіб, із них одна дитина, постраждали 25 осіб, із них 11 дітей.