Окупанти передали справу ще одного “Свідка Єгови” у “суд” Севастополя

Слідчий комітет в Криму заявив про завершення розслідування справи проти 31-річного “Свідка Єгови” Максима Зінченка з Феодосії. Незаконну справу проти нього передано до “суду”.

Кримчанина обвинувачують в участі в екстремістській організації (ч. 2 ст. 282.2 КК РФ).

За версією слідства, Зінченко з 2019 року «займався незаконною організацією зборів, виступів із вивченням релігійних матеріалів, сам виступав із проповідями на зборах, з використанням інтернету пропагував екстремістські ідеї».

Справу буде розглядати “Нахімівський районний суд” Севастополя.

Силовики прийшли з обшуком до Максима Зінченка, 23 травня 2023 року.

“Обшук, який відбувався з 06:30 до 10:00 ранку, очолював слідчий Микола Погорелов. Оперативна група налічувала понад 10 осіб, п’ять із яких були озброєні. Силовики наказали господарям і подружній парі, що гостювала у них, лягти на підлогу. Слідчий пропонував дружині Зінченку співпрацю зі слідством, залякуючи її великим тюремним терміном для чоловіка та забороною побачення з ним. У віруючих вилучили електронні пристрої. Затриманню Максима Зінченка передувало тривале стеження”, – повідомили JW-RUSSIA.

За даними органызацыъ, у Криму було порушено 13 кримінальних справ за віру, 12 віруючих засуджено до реальних строків у колоніях.

Нагадаємо, у лютому 2023 року незаконний “Ялтинський міський суд” в тимчасово окупованому Криму оголосив вирок чотирьом кримчанам, яких було обвинувачено в організації діяльності забороненого в РФ релігійного об’єднання «Свідки Єгови».