Суд оголосив вирок за державну зраду черговому військовому з Криму, який перейшов на бік РФ

Святошинський районний суд міста Києва оголосив вирок колишньому військовослужбовцю Збройних Сил України, який у 2014 році проходив сліжбу в Криму, але після окупації півострова Росією зрадив присязі та перейшов служити до армії окупантів. 

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За матеріалами слідства, засуджений за контрактом  служив у складі ЗСУ з 2010 року старшим авіаційним техніком корабля інженерно-авіаційної служби льотно- випробувального комплексу в Криму.

На початку окупації Криму Росією Рада нацбезпеки і оборони України прийняла рішення передислокувати підрозділи українських військових з Криму до інших регіонів. Обвинувачений до нового місця служби в місті Запоріжжя не прибув. Він залишився в КримуЮ отримав російський паспорт та перейшов на служба в армію РФ до «Феодосійського випробувального центру (морського) військово-повітряних сил збройних сил РФ. На службі він організовує і проводить випробування нового озброєння у сфері авіаційної та морської техніки для потреб Чорноморського флоту РФ.

Суд визнав обвинуваченого винним у державній зраді та засудив до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Оскільки він досі перебуває на тимчасово окупованій території, його було засуджено заочно. Відбувати покарання він почне одразу з моменту затримання українськими правоохоронцями.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter