Понад 50 російських військових засуджені за воєнні злочини в Україні

Прокурори повідомили про підозри понад 300 російським військовослужбовцям за скоєння воєнних злочинів  Україні. Понад 50 з них вже отримали судові вироки.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

“Воєнні злочини є масовими та різноманітними. Найбільші виклики саме при розслідуванні цих злочинів, оскільки ми маємо справу з великою кількістю. І на цьому напрямку в нас вже є результати”, – зазначив генеральний прокурор України Андрій Костін.

За його словами, наразі вдалося встановити особи більш як 300 військовослужбовців РФ, їм оголосили підозри. Костін додав, що це не тільки ідентифіковані потенційні злочинці, але є докази, які підтверджують, що саме ці люди скоїли той чи інший злочин. Понад 200 росіян вже пред’явлено обвинувачення, відносно них завершили слідство, зібрали достатньо доказів і передали ці матеріали до суду. І вже більш як 50 росіян українські суди визнали винними.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter