В РФ суд заарештував терориста Гіркина на 2 місяці

Мещанський суд Москви заарештував військового злочинця Ігоря Стрєлкова (Гіркіна) на два місяці – до 18 вересня. Його звинувачують у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності в інтернеті (ст. 280 КК РФ). 

Про це повідомляють російські пропагандисти із зали суду.

Звинувачення будувалося на підставі двох постів Гіркіна в Telegram. В одному він розмірковував про потенційну здачу Криму російськими військами, в іншому — про невиплату зарплати військовим.

Гіркін наразі перебуває в міжнародному розшуку. Його було визнано винним у справі про знищення малайзійського Boeing рейсу MH17 у небі над Донбасом та засуджено до довічного ув’знення.

Нагадаємо, пасажирський Boeing-777 “Малайзійських авіаліній”, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу “Бук”, який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК “Бук”. Це громадяни Росії: колишній офіцер фсб, колишній “міністр оборони” так званої “днр” Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник гру генштабу збройних сил рф, глава “гру днр” Сергій Дубинський, підполковник гру Олег Пулатов, а також громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці “ДНР”.

Судовий процес тривав понад 2 роки.