ДБР повідомило про підозру прокурорці з Миколаєва, яка запенвяла, що у війні винна Україна

Державне бюро розслідувань повідомило підозру колишній прокурорці Миколаївської окружної прокуратури Ірині Андросовій. Вона розповідала про те, що в українському війську є багато «нацисткого отребья», а Україна знаходиться під контролем Заходу

Про це йдеться у тексті підозри, опублікованій на сайті Офісу генерального прокурора.

29 березня 2022 року Андросова, перебуваючи на посаді прокурорки, листувалась у додатку Telegram із абнентом «Никитос», ймовірно зі своїм 18-річним сином. Жінка написала, що цього дня говорила в храмі з отцем Ніколаєм, якому подзвонила прихожанка з Маріуполя і пожалілася на те, що азовці нібито знущаються над жителями міста, що її не раз ґвалтували і коли зайшли російські солдати, то місцеві були готові їм ноги цілувати.

Мати переконувала сина, що саме українська влада винна у війні на Донбасі, дорікала йому, що він вірить ЗМІ та лінується думати і не хоче включати логіку. «Сумели привить большинству людей и молодому поколению ненависть к русским как нации. Унижая ее святыни и превзонося в герои бандитов. Ты о Бандере много знаешь?..» — писала вона.

Андросова підозрюється у виправдуванні і запереченні збройної агресії РФ проти України, а також у визнанні правомірної окупації частини території України. Її дії кваліфікуються за ч.3 ст.436-2 КК, тому що злочин скоєно службовою особою.

Жінці загрожує від 5 до 8 років увʼязнення з конфіскацією майна. Наразі вона не затримана і підозру їй оголосили заочно, зокрема опублікувавши на сайті Офісу генпрокруора.