Окупаційний “суд” в Криму продовжив арешт “свідкам Єгови” з Красногвардійського

“Суддя” незаконного “Красногвардейського райсуду” Валентин Шукальський продовжив домашній арешт “відкам Єгови” з Красногвардійського Сергію Парфеновичу та Юрію Геращенку  до 3 жовтня 2023 року. 

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Держобвинувач Абселямова просила змінити підсудним запобіжний захід з огляду на інформацію, що надійшла з ФСБ, що Парфенович і Геращенко нібито «продовжують займатися злочинною діяльністю і можуть загрожувати свідкам». Сторона захисту це заперечувала, оскільки ці відомості нічим не підтверджені.

Віруючі заявили клопотання про припинення кримінальної справи. “Суддя” його відхилив.

Нагадаємо, двох віруючих звинувачують за статтею “організацію діяльності екстремістської організації” (ч. 1 ст. 282.2 КК).

За версією слідства, один із них — 51-річний чоловік — очолював громаду «Свідків Єгови» у Красногвардійському, а його 44-річний єдиновір допомагав організовувати очні та онлайн-зустрічі. Там віруючі спілкувалися і вивчали релігійну літературу.

Нещодавно Слідчий комітет в Криму заявив про завершення розслідування справи проти 31-річного “Свідка Єгови” Максима Зінченка з Феодосії. Незаконну справу проти нього передано до “суду”.

Загалом у Криму було порушено 13 кримінальних справ за віру, 12 віруючих засуджено до реальних строків у колоніях.

Нагадаємо, у лютому 2023 року незаконний “Ялтинський міський суд” в тимчасово окупованому Криму оголосив вирок чотирьом кримчанам, яких було обвинувачено в організації діяльності забороненого в РФ релігійного об’єднання «Свідки Єгови».